"תחזוק רוחני"

ספרי תורה ירושלים

שיתוף

למה צריך לבדוק את המזוזות שלכם?

סופר הסת"ם והמומחה, רחמים חאוי מ'ספרי תורה ירושלים' מסביר על בדיקת מזוזות, מדוע יש צורך לבדוק אותן, כל כמה זמן ומה יכול לגרום למזוזה שנמצאת בתוך הבית פשוט להתקלקל ולהיפסל?

ספרי תורה ירושלים

משה כהן כתבה פרסומית | צילום יח"צ

מזוזות צריך לבדוק. ישנם הנוהגים  לתת את הַתפילין והמזוזות שלהם לבדיקה אצל מגיה מומחה בכל שנה בימי חֹדש אלול. ואף שמן הדין אין זה חובה, ומספיק לבדוק מזוזות כל שלש שנים וחצי ותפילין שנקנו בהדור הרי הם בחזקת כשרות כל זמן שאין סיבה לחשוב אחרת, אך עדיין מדת חסידות לבדוק פעם בשנה.

אם לא הספקתם לבדוק באלול, גם עכשיו זה בהחלט אפשרי פשוט וגם חשוב מאד.

השאלה הראשונה אותה תשאלו: מה כבר יכול לקרות למזוזה שפתאום היא תפסל? "פעמים רבות אנשים שמים את המזוזה באזור עם שמש ובבית מזוזה שאינו מתאים מה שגורם להתייבשות המזוזה ופעמים רבות להידבקות הכתב", מסביר רחמים חאוי  מ'ספרי תורה ירושלים', העוסק רבות בבדיקת מזוזות ותפילין.

חאוי  מסביר כי חשוב לתת תשומת לב נכונה גם לבית המזוזה. "יש היום בתי מזוזה שאטומים למים, זה לא רק חשוב למים אלא גם לשינויי מזג האוויר שיכולים לפגוע במזוזה ולפסול אותה".

הוא מתייחס גם למזוזות המהודרות מכסף ומסביר כי הן אינן מומלצות, "מתכת לא מומלץ כל כך. יש גם עניין על פי קבלה שלא לשים מתכת אך גם עניין טכני. אנשים נוטים לתלות את המזוזה המהודרת ביותר בחוץ והקור והחום משפיעים רבות על המתכת וממילא גם על המזוזה שבתוכה", מסביר חאוי .

לדבריו, פעמים רבות נוצרת בעיה כבר בתהליך יצירת המזוזה כאשר הסופר כתב בדיו לא נכון שמתפורר או נדבק לאחר זמן.

סביב כשרות המזוזות יש סיפורים רבים וחאוי  שמתחה בתחום כבר שנים רבות שופע סיפורים מדהימים אחד מהם קרה רק השבוע, "אדם שהיה פה השבוע לרגל בדיקת המזוזות של חודש אלול, סיפר כי הגיע לבדוק לאחר שחלם שחברו ניגש אליו ומספר שלו שחלם שיש בעיה במזוזת השער ואכן בדקנו אותה ומצאנו אות ל' שבורה".

לא מדובר בהידור בלבד, חאוי  מספר כי הם נתקלים באחוזים גבוהים של מזוזות בעייתיות. "במזוזות יש עניין של כסדרן,  כך שכל פסול קטן פוסל את המזוזה ולכן צריך לבצע את הבדיקות על פי ההלכה".

חאוי  ממליץ לעשות שימוש במזוזות בגודל 12 שרמת ההידור שלהן בדרך כלל גבוהה יותר, "בעבר היו כותבים מזוזות קטנות שדורשות מומחיות גדולה מאד כדי שהאותיות לא יידבקו, כיום עושים שימוש יותר במזוזות הגדולות יותר בהן ניתן להגיע לרמת הידור טובה יותר והגהה לכתחילה".

גם בנושא בדיקת התפילין חאוי  מסביר, כי נושא מזג האוויר הוא זה שיוצר את הבעיה, "יש שחיקה של השימוש יש עניין של טמפרטורות שפוגעות בתפילין שעשויות מעור וכן עניין של לחות מהשיער שלפעמים רטוב לאחר הטבילה במקווה וישנם שלא מקפידים לייבשו כראוי".

לדבריו, המקום הבעייתי ביותר עבור שמירת התפילין הוא הרכב, "אנשים רבים שומרים את התפילין ברכבם וצריך לשים לב שיהיו עטופים בכמה כיסויים טובים ברכב יש 40-50 מעלות חום, הפרשיות מתייבשות כשפותחים את הפרשיות יכול להיות שבירת אותיות, בעיקר בתפילין של ראש בהן הפרשיות מוכנסות מעט בלחץ וכשמוציאים אותם לאחר כמה שנים אם לא הקפידו על שמירה מקור וחום זה יכול ליצור בעיה בפרשיות שבודקים אותן".

חאוי  מציין כי בארצות קרות במיוחד ישנן בעיות אחרות כמו התקלפות הצבע מבחוץ בשל הקור החזק "חודש אלול זה חודש של "תחזוקה רוחנית" של חזרה בתשובה והתחדשות ולכן טבעי הדבר שנטפל בו במזוזות ובתפילין שלנו, אבל גם במהלך השנה כולה מומלץ להתחזק רוחנית", הוא מסיים בחיוך.

מעוניינים בפרטים נוספים?

השאירו פרטים

השאירו פרטים וקבלו את ההטבה המיוחדת

 

אולי יעניין אותך גם

תגובה אחת

  1. אבי כהנא

    יפה מאוד

הצטרפו לרשימת התפוצה של מגזין קנייטש

הדילים הכי חמים | קבוצות הרכישה המשתלמות ביותר | הטבות יחודיות למצטרפים

כוח הקנייה החזק בציבור החרדי - מעל 15,000 דיוורים ישירים​

רוצה לפרסם בקנייטש?

או שיש לך כתבה מעניינת, זה בדיוק בשבילך. 

עקבו אחרינו
גלילה לראש העמוד
%d בלוגרים אהבו את זה: