ביתנו החדש – מתנה לחג

שיתוף

מתנה לחג

במה – מגזין תוכן
הרב אבנר קוואס שליט"א

יש ציווי בתורה: "וְשָׂמַחְתָּ בְּחַגֶּךָ". שואלים חז"ל: כיצד משמחים את הבעל, את האשה והילדים? האיש שמח בבשר ויין. האשה שמחה בתכשיטים ובבגדים. הילדים שמחים בממתקים ופרסים, זה עושה להם את החג יותר מכל דבר אחר, ומשאיר להם זכרונות נעימים.

אמרנו שאשה שמחה בתכשיטים ובבגדים. אוכל לא משמח אשה. נניח שבעל יביא לאשתו מתנה ליומולדת מנה שווארמה…  היא תשאל אותו: מה זה? והוא יאמר: שווארמה עם עמבה… האם זה ישמח אותה? זה עלול לעצבן אותה. כל עניינה הוא הבגדים והתכשיטים, התמרוקים והבשמים.

כאן המקום לחרוג קצת מהנושא, וללמוד מה קונים לאשה ואיך מגישים את המתנה.

 

***

 

בעל יקר, מספר ימים לפני שמגיע חג הפסח, שבועות או סוכות, ואפילו שאר החגים בימות השנה, תחשוב לעצמך: איזו מתנה כדאי לקנות לה? אולי תקנה לה עגילים יפים, אולי ענק מדהים, ואולי טבעת יהלום… כל החיים קנית לה זכוכיות, פעם אחת תקנה לה אבן אמיתית! או אולי חלוק יפה, או בגד חדש.

ואם אתה באמת מבולבל, אז תיתן לה צ'ק פתוח תחתום עליו ותאמר לה: תקני לך מה שאת רוצה… (עד מאה שקל…)

אולי תקנה לה נעלי בית עם פונפון… ואחרי שקנית תשים לה את המתנה בקרטון, שים על הקרטון פפיון, ותזרוק על זה נצנצים… (לא כמו בעל אחד שהביא לאשתו נעלי בית בשקית של סופרמרקט ואמר לה: תמדדי…)

לאשה, חשוב מאד אופן ההגשה של המתנה, ולפעמים זה מרגש אותה יותר מעצם המתנה. קנית לה את המתנה, עטפת… כתוב לה כרטיס ברכה, הקדשה, או מילה טובה.

 

***

 

הרבה בעלים שואלים: 'מה לכתוב? אני לא משורר…' לא חייבים להיות משורר. קח את הכרטיס, כתוב עליו מילה ושים אחריה שלוש נקודות… היא כבר יודעת להשלים לבד, והיא גם יודעת למה התכוונת.

אז מה בכל זאת כותבים? לאשתי ה… רציתי רק… וכמעט ש… ממני בעלך ה…

שים את הכרטיס בתוך הנעל ותגיש לה את האריזה, שים לב איך היא מתרגשת. היא תוציא את הנעליים מהקופסא, תכניס את הרגל פנימה ותאמר: אוי, משהו עוקץ אותי… היא תוציא את הכרטיס מהנעל ותאמר לעצמה: אני לא מאמינה, הוא כתב לי מכתב…

לאשתי ה… – למה התכוון המשורר?…

רציתי רק… – מעניין מה הוא רצה…

וכמעט ש… – אולי הוא קנה לי עוד משהו…

ממני בעלך ה…

זה עשה לה את גם את היום וגם את החג.

בעל יקר, דע לך שהנעליים יתבלו, השעון ייעצר, המתנה תישבר, אבל הפתק הזה לעולם יישאר.

 

***

 

וכיצד משמחים את האיש? חז"ל אמרו: בבשר וביין! לאיש יש שמחה בארוחה בשרית טובה, לחם טרי, משקה טוב… זה עושה לו את שמחת החג. לכן יש להקפיד שבכל יום מימי החג וחול המועד יהיו שתי סעודות בשריות, אחת ביום, ואחת בלילה, ואז כולם יהיו רגועים ומחייכים.

אולי יעניין אותך גם

השארת תגובה

הצטרפו לרשימת התפוצה של מגזין קנייטש

הדילים הכי חמים | קבוצות הרכישה המשתלמות ביותר | הטבות יחודיות למצטרפים

כוח הקנייה החזק בציבור החרדי - מעל 15,000 דיוורים ישירים​

רוצה לפרסם בקנייטש?

או שיש לך כתבה מעניינת, זה בדיוק בשבילך. 

עקבו אחרינו
גלילה לראש העמוד
%d בלוגרים אהבו את זה: